by

ūüĎ• 20 de setembre: Emerg√®ncia clim√†tica a Llinars. Qu√® podem fer des del poble?

Benvolgudes i benvolguts,

Un conjunt de ve√Įns i ve√Įnes de Llinars i de Vilamajor ens estem organitzant des de fa dos anys en la plataforma El Gaig per tal de reivindicar i protegir l’activitat al territori, la vida digna de les persones i la defensa del patrimoni natural als nostres pobles.

Us escrivim davant la preocupaci√≥ per la greu situaci√≥ clim√†tica que vivim, a Catalunya i arreu. El planeta, amb tot el conjunt d’√©ssers vius i ecosistemes, es troben en greu perill, com recullen els recents informes sobre l’extinci√≥ d’esp√®cies i sobre l’escalfament global, o com ens demostren els incendis d’aquest estiu. El rumb actual porta a l’extinci√≥ d’una gran part dels ecosistemes terrestres. A Catalunya veiem com cada cop fa m√©s calor a l’estiu, plou de forma irregular i hi ha menys aigua a les rieres i les fonts, les aig√ľes i aires s‚Äôomplen de contaminants, Granollers mateix t√© un dels aires m√©s contaminats d’Europa.

Els darrers estudis cient√≠fics alerten que tenim 10 anys per fer canvis contundents de reducci√≥ d’emissions de gasos que provoquen l’efecte hivernacle, o b√© estarem a un punt de no retorn cap a un caos clim√†tic. No respondre davant la crisi ecol√≤gica i civilitzat√≤ria suposaria la mort de milions de persones i l’extinci√≥ irreempla√ßable d’esp√®cies imprescindibles per a la vida a la Terra.

Tot i con√®ixer les causes des de fa molts anys, els responsables pol√≠tics fins ara no han pres cap mesura efectiva contra l’escalfament global. Continuen obviant que la gravetat exigeix un canvi de rumb radical i una reducci√≥ dr√†stica, si no una aturada, de la producci√≥ i del consum i l’explotaci√≥ massiva de recursos, energia i materials, i la generaci√≥ conseg√ľent de residus. En els darrers mesos, hem vist com la ciutadania arreu del planeta est√† comen√ßant a organitzar-se per dir prou i ser√† durant la setmana del 20 al 27 de setembre que es faran actes i accions a escala internacional per tal de fer veure qu√® estem fent i cap a on estem anant, aix√≠ com exigir accions col¬∑lectives radicals. No √©s un problema que puguem superar amb accions individuals, cal canviar el sistema actual per un que posi la vida al centre. La setmana culminar√† amb una vaga mundial pel clima el dia 27 de setembre per mostrar la nostra preocupaci√≥ pel planeta i comen√ßar a fer canvis reals.

Amb l’objectiu de donar a con√®ixer millor la problem√†tica a la ciutadania de Llinars i poder reflexionar-hi juntes us volem convidar el divendres 20 de setembre a les 18.30h a la pla√ßa de la Vila a l’acte: “Emerg√®ncia clim√†tica? Qu√® podem fer des del poble?”. Hem convidat una experta en el canvi clim√†tic perqu√® ens expliqui breument la situaci√≥ i despr√©s volem debatre conjuntament sobre quines propostes d’accions podem dur a terme des del poble per adaptar-nos a aquesta situaci√≥.

Per aix√≤ us fem arribar aquesta invitaci√≥, perqu√® pensem que √©s important que alg√ļ de la vostra entitat hi pugui ser, tant per posar en coneixement de primera m√† aquesta greu problem√†tica, com per a poder aportar propostes i el vostre punt de vista sobre qu√® podem fer des de Llinars del Vall√®s.

Tant si podeu venir a l’acte com si no, ens podeu contactar per qualsevol comentari, suggeriment o aportaci√≥ a trav√©s de la p√†gina de facebook d’El Gaig, al correu elgaig.territori@gmail.com o al tel√®fon 655971559.

Us esperem el divendres dia 20!

Plataforma El Gaig

Naci√≥ Baix Montseny: “El Gaig organitza un acte sobre l’emerg√®ncia clim√†tica a Llinars del Vall√®s”

Escriu un comentari

Comment

Webmentions

  • Cr√≤nica de l’acte del 20S a Llinars – El Gaig

    […] divendres 20 de setembre des d‚ÄôEl Gaig vam fer una trobada a la pla√ßa de la Vila de Llinars per posar sobre l’agenda la situaci√≥ d’emerg√®ncia […]